"ember vagyok, így vagyok nevetséges"

- mindenkinek -

2011/05/28. - írta: bendeati

ítélni élőket és holtakat. nem az ember dolga.
megbosszulni, a sérelmeket megtorolni talán felnőtt viselkedés.
de akkor örökre gyerek maradok.

kételkedni, áskálódni, titokban lesni, rosszindulattal leplezni saját gyengeségünk és nyomorunk, névtelenül az árnyékból kiabálni csukott szájjal feledve mindent hálátlanul és akarni a rosszat.
félelmetes emberi lét.

kaptam sokat. lesz mit visszaadnom. kő helyett kenyeret? kérdés lett a gondolatból.

és ti? ez a csapat.. ez a bátor és nyílt nemzedék, a sok komment, a tettek, a teleírt tábla, a név a karokon, a vers, a dícsérő szavak, a csalódást leplező "szimpátia-tüntetés", az őszinte és örömteli mosolyok, a kulcs hiánya és keresése, a sok emlékezetben élő mondat mind mi vagyunk. ti és én.

félelmet nem ismerve fogná a nyakát, akinek mondom és a falnak is neki menne, tudom.
talán a végtelenbe is elhajózna.

még ma indulunk...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bendeati.blog.hu/api/trackback/id/tr402938143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gáábi 2011.05.28. 09:41:36

Bátor, és nyílt nemzedék... gyerekek még ahhoz, hogy ne mutatnák ki érzéseiket, még ha tudják is hogy nem illő. De nem figyelnek rájuk, hisz épp ezért csak gyerekek... Nem lehet, hogy volt mester akire mégis figyeltek? Hajóztak el már ama tengerről, s mégsem indult senki után mentőcsónak. Ezt vegyék el a tengerésztől, ha tudják. Szállt már tengerre együtt tanítvány s a mestere. De a tanítványok kirepültek. Miért hiányolják hát, ha ez lenne az élet rendje? Talán mert a gyerek még jól lát. Hisz jól, csak a szívével lát az ember...

"Lehet, hogy elfelejtik, mit mondtál nekik, de soha nem fogják elfelejteni, hogy hogyan érezték magukat szavaidtól."
Carl William Buehner
süti beállítások módosítása